Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Βαλε τωρα που γυριζει

για παμε να δουμε λοιπον τι εχουμε γιατι αργησαμε.
περυσι τον πιασαμε τον Καταλανο οπως λεει και ο φιλος ο Τακης αλλα τωρα τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα
πολλα τα καλα ονοματα και εφετος.
βλεπω οτι ο Nick Sharp δεν θα παρει μερος τελικα οποτε κατα τη γνωμη μου το διδυμο στην κορυφη δεν αλλαζει. Hernadez εναντιον Καλοφυρη.
ο Καταλανος εφετος εχει το πλεονεκτημα σε σχεση με περυσι οτι ξερει τη διαδρομη. δεν ξερω όμως σε τι κατασταση ειναι γιατι δεν βρισκω να εχει τρεξει σε κανεναν αγωνα εφετος. δεν ξερω αν αυτο σημαινει ξεκουραστος ή καποιο προβλημα. (1,8 αποδοση)
για τον Νικο απο την αλλη πιστευω οτι ειναι σε πολυ καλη κατασταση και κατι μου λεει οτι γυαλιζει το ματι του. τα 12 λεπτα που ειχαν διαφορα περυσι δεν ειναι λιγα αλλα ισως να μην ειναι και πολλα. (2,1)
αν επρεπε να χρισω καποιον φαβορι μαλλον θα ηταν ο Καταλανος αλλα αντιθετα απο περυσι μαλλον θα επαιζα τα λεφτα μου στο αουτσαϊντερ.

SHERPA Dachiri Dawa:
μαλλον θα ειναι ο επομενος οπως και περυσι. αν καναμε αλλη μια γυρα το βουνο αυτος θα κερδιζε αλλα για 44 χλμ μαλλον δεν εχει την ταχυτητα να τους ακολουθησει. αν βεβαια ο αγωνας γινει θριλερ με χιονια και ορειβατικες καταστασεις ...???? (3,2)

απο εκει και περα πιστευω οτι θα γινει χαμος που δεν εχει ξαναγινει και οι διαφορες θα ειναι πολυ μικροτερες απο περυσι:

CHAIGNEAU Sebastien: Γαλλος με πολυ καλο "βιογραφικο". βλεποντας τους αγωνες που εχει διακριθει και αυτος θα προτιμουσε να κανουμε καμια γυρα ακομη (4,5)

SHERPA Phu Dorjee Lama: ο πιτσιρικας Sherpa. αυτος θαπροτιμουσε να κανουμε το βουνο πολλες βολτες γυρω -γυρω ... για ημερες. (6)

ΓΚΟΥΝΚΟ Αλεξης: εμπειρος οσο λιγοι στη διαδρομη και παντα σταθερος στους χρονους του. αυτο δεν ξερω αν ειναι παντα καλο γιατι ερχονται πολλοι απο πισω φουριοζοι. δεν ξερω καν αν θα ειναι 2ος Ελληνας αν και ξερω οτι δεν πρεπει να υποτιμω τους πρωταθλητες
(9)



VENCELJ Toni : καλος αθλητης, 5ος περυσι, εμαθε και τη διαδρομη. εφετος ομως θα ειναι πιο δυσκολο να κρατηθει τοσο ψηλα εκτος αν φυλαει μια ακομα καλυτερη κουρσα (12)

ALEGRE Juan Antonio: πιθανοτατα θα ειναι η φυσιογνωμια του αγωνα. εχει γυρισει ολο τον κοσμο με ποδηλατο, τρεχοντας, σκαρφαλώνοντας και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις. αλλα και οι δρομικες του επιδοσεις δεν ειναι καθολου κακες. καπου εκει θα κυμανθει και αυτος (12)


ΜΑΡΗΣ Γιαννης: περυσι πηγε αρκετα καλα. δεδομενα εχει την ταχυτητα εφετος ξερει καλυτερα και τα βουνα. (12)


ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Αλεξης: περιμενω να παει πολυ καλα. ξερει καλα τα... κατσαβραχα και εφετος ειναι σε πολυ καλη φορμα οποτε.... (12)

το μεγαλο ερωτηματικο για εμενα ειναι ο ΚΑΜΠΑΞΗΣ Παντελης. γρηγορος στο μαραθωνιο, και περυσι στο CCC στο Mont Blanc εδειξε οτι αν χρειαστει ειναι δυνατος και στα βουνα και στα ultra. αλλος ενα υποψηφιος για ψηλα. (15)

απο εκει και περα οι συνηθεις υποπτοι:
Ο Χρονης ο Δρουγιας αν βελτιωθει και αλλο θα βρεθει πιθανοτατα αναμεσα στο προηγουμενο γκρουπ
Σταμουλης, Βενετικιδης, Αποστολιδης, Καρλος, Ιωαννιδης, Κασιμης οπως παντα δυνατοι.
ελπιζω ο φιλος μου ο Θανασης ο Κανελλοπουλος να μας φυλαει καμια ακομα μεγαλυτερη εκπληξη απο περυσι. και θα εχει σιγουρα και new comers κατω απο 6 ωρες

στις γυναικες τωρα:
η
Corinne Favre δεν νομιζω οτι χανει. ειχε περυσι ενα ασχημο ατυχημα αλλα μαλλον εχει συνελθει και οπως και να εχει ειναι αλλη κλαση (1,3 ...και πολυ ειναι)

ερχονται ακομα δυο καλες και πολυ εμπειρες στα ultra Γαλλιδες:
Yvonne Radondy και Pascale Fouques ψηλα θα ειναι και οι δυο αλλα κατι μου λεει οτι τις συγκεκριμενες η Μαλιμπορσκα "τις εχει". η Ιρενα ειναι πολυ εμπειρη στη διαδρομη και καθε χρονο καταφερνει και βελτιωνει το χρονο της το οποιο σημαινει ισως και κατω απο 6 ωρες εφετος.(5)
Δήμητρα Ιορδανίδου: να το μεγαλο στοιχημα. αν τα κατεφερει στον Ολυμπο οπως και στα μικροτερα trail οπου εφετος ηταν πολυ δυναμικη τοτε μπορει να απειλησει την Ιρενα και να εχουμε πολυ καλο συναγωνισμο (6)

Η Ναταλία (10) πιθανοτατα θα ακολουθησει και απο εκει και περα θα γινει χαμος αφου πολλα κοριτσια βελτιωνονται συνεχως

το σιγουρο ειναι οτι οπως και περυσι εκτος απο τους ξενους και οι Ελληνες θα ειναι πολυ βελτιωμενοι και το γενικοτερο επιπεδο πολυ ανεβασμενο


ετοιμοι για τη γιορτη

64 ημερες δειχνει η αντιστροφη μετρηση απο πανω οτι μενουν για το μεγαλο προσωπικο στοχο της χρονιας αλλα σε 3 ημερες υπαρχει ενας πιο κοντινος καθως εφτασε η ετησια γιορτη του trail running στην Ελλαδα: ο Olympus Marathon.
εφετος το κανονισα λιγο καλυτερα. εκλεισα απο νωρις δωματιο, ερχεται και η καλη μου, καλη παρεα θα εχουμε, ουτε ιδιαιτερες απαιτησεις απο τον αγωνα εχω αφου δεν ειναι βασικος στοχος, οποτε προβλεπεται ενα ωραιο τριημερο. καιρου επιτρεποντος βεβαια γιατι καπως περιεργα μας τα λεει η προβλεψη του καιρου αν και περυσι τα ιδια ελεγε και τελικα μια χαρα ηταν ο καιρος στον αγωνα.
προσωπικα νοιωθω μια χαρα. κατι πονακια που ειχαν μαζευτει σε αχίλλειο και αστραγαλο τωρα τελευταια φαινεται να υποχωρουν μαγικα οπως συμβαινει συχνα πριν τους αγωνες. ξεκουραση βεβαια δεν εχω κανει (100χλμ εγραψε το κοντερ την προηγούμενη εβδομαδα) και δεν θα παω στο φορτε μου αλλα οσο μου βγει θα το παω και θα προσπαθησω να το ευχαριστηθω. το μονο που θελω να προσεξω ειναι να κρατηθω στα πρωτα 10 αποτομα χλμ της κατηφορας γιατι δεν θελω να καταπονησω τους τετρακεφαλούς μου. εχουμε και προπονησεις ενοψει Mont Blanc και δεν θελω να χασω πολλες με την ξεκουραση.
αυριο λεω να προσθεσω και λιγα προγνωστικα για τον αγωνα, ετσι για το χαβαλε. οχι στοιχηματα δεν δεχομαστε!!!

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

ανεβαινουν οι στροφες

μετα απο την προηγούμενη "κουτση" εβδομαδα λογω εκλογων και αλλων τινων αυτη η εβδομαδα ηταν γεματη χιλιομετρα. μολις 2 εβδομαδες βεβαια πριν τον Ολυμπο ειναι μαλλον πολυ κοντα για να "φορτωνω " ακομα χιλιομετρα αλλα, οπως εχω ξαναγραψει (και επιμενω να λεω για να το θυμιζω στον εαυτό μου μαλλον) εφετος στοχος ειναι το Mont Blanc και συνεπως δεν εχω κανενα λογο να αρχισω την ξεκουραση. για τον Ολυμπο λοιπον δεν σκοπευω να κανω τιποτα που να μοιαζει σε tapering. ισως μονο την τελευταια εβδομαδα να χαμηλωσω λιγο τα χιλιομετρα. αν προσθεσουμε και την επομενη εβδομαδα απο τον αγωνα που θα υπαρξει σχετικη ξεκουραση ηδη μαζευονται αρκετες χαμενες προπονησεις για το βασικο στοχο.
το σ/κ ιδιαιτερα ευχαριστηθηκα πολυ το τρεξιμό μου. οχι οτι ειμαι σε εξαιρετικη φορμα ενω ολο και καποια πονακια υπαρχουν. απλα ηταν δυο πολυ ομορφες προπονησεις.
το Σαββατο ετρεξα Παρνηθα με τον φιλο μου το Δημητρη τον Γερμακοπουλο. η θερμοκρασια ηταν πολυ καλη για την εποχη και δεν λιωσαμε. καλη παρεα, ωραια διαδρομη, καλος καιρος: ενα ωραιο τριωρο στο βουνο.
για το Mont Blanc εχω σκοπο να βαλω και λιγες πιο ειδικες προπονησεις οπως βραδινο τρεξιμο (που θα ειναι μεγαλο μερος του αγωνα) αλλα και προπονησεις με λιγο υπνο μιας και η αυπνία θα ειναι ενα απο το θεματα που θα αντιμετωπισουμε εκει. την Κυριακη μιας και ήμουνα μονος στο σπιτι και δεν θα ενοχλουσα κανενα ειπα να κανω μια, ηπια σχετικα, αρχη αυτων των προπονησεων. ξυπνησα λοιπον κατα τις 4.00 με 3 ωρες υπνο και στις 4.30 εμπαινα με το φακο μου και ολο τον εξοπλισμο στα μονοπατια του Υμηττου. το σκοταδι δεν κρατησε πανω απο μια ωρα αλλα ευχαριστηθηκα ενα ατμοσφαιρικο τρεξιμο με μονη συντροφια τα πολλα νυχτοπουλια του Υμηττου. το σκηνικο ολοκληρωθηκε με ενα υπεροχο ξημερωμα που ειχα την τυχη να με βρει ψηλα στο βουνο προσφεροντας μου μια απιστευτη θεα καθως ετρεχα. σιγα σιγα καθως προχωρουσε το πρωινο απολαμβανα τη ζωη στο δασος που ξυπνουσε ενω αργοτερα αρχισαν να φτανουν και οι πρωτοι πεζοποροι. ολοκληρωσα εντελει το δευτερο κολλητο long run μετα απο 5 ωρες. το πρωτο παντως 2ωρο ηταν απο τα απολαυστικοτερα τρεξιματα που εχω κανει. κατι μου λεει οτι θα ακολουθησουν και αλλα τετοια μεχρι τα τελη Αυγουστου.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

μια υπεροχη ... διαβολοεβδομαδα (ή αλλιως εγινα θειος)

κανονικα η προηγουμενη θα ηταν η χειροτερη εβδομαδα της χρονιας. η περιοδος των εκλογων, για οσους οπως εγω δουλευουν στην τηλεοραση και μαλιστα στον ενημερωτικο τομεα δεν περιγραφεται. το αγχος και οι τελευταιες ετοιμασιες σε σκοτωνουν. ακομα χειροτερα απο την προηγούμενη εβδομαδα ειχε αρχισει ενας πονος κοντα στον αριστερο αχιλλειο που μετα το long run της Κυριακης εγινε πολυ χειρότερος. πανω στην κορυφωση της προετοιμασιας. για να μην πουμε πως γινονται τα νευρα μου οταν δεν τρεχω. μεσα στο χαμο λοιπον των ετοιμασιων και το 'σπασιμο' του τραυματισμού ήρθε το τηλεφωνο μεσοβδομαδιατικα που με ειδοποιούσε οτι η αγαπημενη μου αδελφούλα που μολις ειχε μπει στον ενατο μηνα της εγκυμοσυνης ηταν καθ΄οδον για το μαιευτηριο. να πως μια παλιοβδομαδα μετατρεπεται σε γιορτή ζωης. η ανηψια μου μας εκανε ενα ολοκληρο 24ωρο να περιμενουμε και παιδεψε λιγο παραπανω τη μητερα της αλλα ηρθε στη ζωή και σκορπισε χαμογελα σε ολη την οικογενεια.
να βλεπεις τη μπεμπα ειναι πραγματι μαγικο. το ιδιο συγκινητικο ομως ειναι να βλεπω και την αδελφη μου με τη νεα λαμψη που η μητροτητα της εχει προσδωσει.
ευχομαι να τη βλεπει παντα υγιή και ευτυχισμένη

2 ημερων στο μαιευτηριο (τωρα μεγαλωσε! αυριο κλεινει εβδομαδα!!!!)

Υ.Γ.1 πριν λιγες ημερες διαβασα τα υπεροχα νεα του συναθλητη και φιλου τρεχαλακη.
θυμηθηκα ενα πολυ ομορφο ποστ ενος αμερικανου trai runner και του το παρεθεσα. τωρα σκεφτομαι οτι μπορει και να σε συνοδευω τρεχαλακη με την ανηψια μου

Υ.Γ.2 τα λιγα χιλιομετρα προπονησης λογω δουλειας και μαιευτηριου ηταν ευεργετικα και για το ποδι και για το κουρασμενο σωμα. ηδη αυτην την εβδομαδα νοιωθω πολυ καλυτερα. λες η ανηψια να εφερε καλοτυχία?